Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is een belangrijke verzekering voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan het privévermogen van deze personen worden beschermd wanneer het bestuur voor zuivere vermogensschade aansprakelijk worden gesteld. Dit kan gebeuren als gevolg van gemaakte fouten of het nalaten van zaken tijdens het uitvoeren van bestuurstaken.

Wanneer je als vrijwilliger van een vereniging wordt gevraagd om plaats te nemen in het bestuur denk je vast niet na over de gevolgen van aansprakelijkheid. Wist je bijvoorbeeld dat je bij een aansprakelijkheidsstelling van het bestuur ook op persoonlijke titel aansprakelijk gesteld kunt worden? In zo’n situatie kan een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering je privévermogen beschermen.

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan worden afgesloten voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders van een bedrijf, vereniging of een stichting. De verzekering wordt afgesloten ter bescherming van de bestuurders maar komt op naam en ten laste van de rechtsvorm.

Wil je meer informatie?

Wil jij meer weten over een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact met ons op, vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Meer overzicht met het MKB-pakket

Als ondernemer wil je goed verzekerd zijn en duidelijk inzicht hebben in je zakelijke verzekeringen. Dat kan met het MKB-pakket van Faas Assurantiën. In het MKB-pakket worden belangrijke zakelijke verzekeringen gebundeld waardoor overlap in dekking wordt voorkomen en jij precies weet welke verzekeringen er voor jouw onderneming zijn afgesloten.

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer