Vervoerdersaansprakelijkheid

Vervoerdersaansprakelijkheid

Beroepsvervoerders vervoeren voor opdrachtgevers tal van goederen die niet van hen zijn. In opdracht van o.a. handelaren, importeurs en exporteurs worden deze goederen vervoerd binnen Nederland, Europa of zelfs over de hele wereld. De vervoerder kan aansprakelijk gesteld worden wanneer er schade is ontstaan aan de lading tijdens het transport. Om deze aansprakelijkheid af te kunnen dekken kan een vervoerder een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Veel vervoerders denken dat zij bij een aansprakelijkheidsstelling voor schade de lading gebruik kunnen maken van hun bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of hun motorrijtuigverzekering. Echter Is het op beide niet mogelijk om een claim in te dienen. Zo kent de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een uitsluiting voor spullen die een ondernemer ‘onder zich’ heeft en biedt een motorrijtuigverzekering geen dekking voor vervoerde zaken.

Voor een beroepsvervoerder is het daarom belangrijk dat hij een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Een vervoerder kan daarnaast aansprakelijkheid zo veel mogelijk, of zelfs geheel uitsluiten, door gebruik te maken van vervoerscondities. Hiermee kan een vervoerder vaak maar voor een deel aansprakelijk worden gesteld voor schade aan de goederen.

Wil je meer informatie?

Wil jij meer weten over een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Meer overzicht met het MKB-pakket

Als ondernemer wil je goed verzekerd zijn en duidelijk inzicht hebben in je zakelijke verzekeringen. Dat kan met het MKB-pakket van Faas Assurantiën. In het MKB-pakket worden belangrijke zakelijke verzekeringen gebundeld waardoor overlap in dekking wordt voorkomen en jij precies weet welke zakelijke verzekeringen er voor jouw onderneming zijn afgesloten.

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer