Actualiteiten

Actualiteiten

Faas Assurantiën: 200% inzet voor 100% vertrouwen

Op donderdag 29 juni is de zomereditie van het zakenmagazine INTO Business Bollenstreek feestelijk gelanceerd bij Beachhouse Breakers in Noordwijk. In het zakenmagazine, dat bij bijna alle ondernemers in de Duin & Bollenstreek op de mat valt, heeft deze editie het thema ‘grenzeloos ondernemen’ gekregen met uitgebreid aandacht voor ons bedrijf.

Grenzeloos ondernemen? Waar velen inzetten op schaalvergroting om dit te bereiken, maar hun band met hun klanten verliezen, doen wij dit bij Faas Assurantiën bewust anders. Door als verzekeringsadvieskantoor ons bewust te focussen op de klant blijft de betrokkenheid en de band behouden. En dát waarderen onze klanten enorm.

Lees meer

De verplichte AOV voor ondernemers komt eraan, maar voor wie?

Begin april 2023 verstuurde minister van Gennip (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) een zogenaamde ‘kamerbrief’ aan leden van de Tweede Kamer. De titel van deze kamerbrief had ‘Voortgang uitwerking arbeidsmarkt’.

In de brief vertelde de minister meer over de maatregelen die genomen gaan worden om in de toekomst (verwachting is 2027) een verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering, afgekort AOV, in te stellen.

Wat weten wij nu al van deze verplichte AOV en voor wie heeft deze verplichte verzekering gevolgen?

Lees meer

Je uitgeleende auto veroorzaakt schade… En nu?

Je auto uitlenen aan familie of vrienden, zodat zij deze kunnen gebruiken om er een weekendje mee  weg te gaan of om spullen op te halen bij de bouwmarkt. Het gebeurt dagelijks en veelal zonder dat er goed over na wordt gedacht.

Het uitlenen van je auto is niet zonder risico’s. Want ook wanneer iemand anders in je auto rijdt kan er schade met en aan je auto worden veroorzaakt.  Zeker als iemand onbekend is met je auto is de kans op schade groter. Maar hoe zit het met de dekking van je autoverzekering wanneer iemand anders in je auto rijdt? Staat de verzekeraar dit toe en biedt deze dan ook dekking bij schade?

Lees meer

Mobiele elektronica en je inboedelverzekering?

Tot enkele jaren geleden boden inboedelverzekeringen een uitgebreide dekking als het ging over  schade aan mobiele elektronica zoals je bijvoorbeeld je mobiele telefoon of laptop. Echter werd de schadelast in de afgelopen jaren dermate hoog dat verzekeraars de voorwaarden van hun inboedelverzekering hebben aangepast.

De hoge schadelast wordt niet alleen veroorzaakt door het feit dat er snel schade kan ontstaan aan mobiele elektronica, Nederlandse huishoudens bezitten ook steeds meer mobiele elektronica. Want naast een mobiele telefoon of je laptop vallen hier bijvoorbeeld ook tablets, smartwatches, draadloze hoofdtelefoons, gehoorapparaten en e-readers onder.

Maar welke vorm van schade is er dan nog wel verzekerd en hoe kun je zorgen dat jouw mobiele elektronica alsnog goed verzekerd wordt?

Lees meer

Een cyberaanval, op welke manier is jouw onderneming beschermd?

De afgelopen jaren hebben veel ondernemingen flink geïnvesteerd in de automatisering en digitalisering van hun bedrijf. Deze vernieuwingen brengen nieuwe risico’s met zich mee, risico’s waar niet vaak over na wordt gedacht: cybercrime.

Steeds vaker zien we in de media berichten dat overheidsinstellingen en ondernemingen het dupe zijn van cybercrime. Autogarages waarvan de persoonlijke gegevens van klanten worden gestolen, ICT van een notariskantoor dat is gehackt, tot een sms-bericht verstuurd uit naam van de Belastingdienst en leidt naar een virus. Het zijn slechts enkele vormen van cybercrime.

Deze nieuwe vorm van criminaliteit kan zorgen voor grote financiële gevolgen voor een ondernemer (zowel groot als klein!). Een Cyberverzekering kan je helpen om je bedrijf tegen dit risico te verzekeren. Wat doet jouw onderneming eraan om cybercriminaliteit te voorkomen?

Lees meer

Schade aan je tuin door storm, is dat eigenlijk verzekerd?

Nu er in de bollenvelden weer volop kleur verschijnt en Keukenhof haar deuren weer heeft geopend voor publiek is het duidelijk dat de lente is begonnen. En hoe mooier het weer, hoe vaker je kunt genieten van je tuin of je balkon. Met een heerlijke loungeset, een stoere barbecue, mooie schutting en prachtige planten probeer je van je tuin een fijne plek te maken.

Helaas krijgen we in Nederland steeds vaker te maken met hevig weer waardoor er snel schade aan je tuin kan worden veroorzaakt. Afgewaaide dakpannen of afgebroken takken kunnen voor flink wat schade in je tuin zorgen. Maar is stormschade aan je tuin eigenlijk verzekerd?

Lees meer

Gevallen op een gladde stoep, woningeigenaar aansprakelijk?

Winters weer betekent voor veel mensen plezier bij een sneeuwballengevecht, schaatsen op natuurijs of genieten van het winterse landschap tijdens een tijdens een wandeling door een winters landschap. Maar winterse neerslag kan zorgen voor een verraderlijke gladheid. Zo ook afgelopen dagen, waar ijzel op veel plekken zorgde voor gevaarlijke situaties. Niet alleen autowegen maar ook stoepen werden spekglad en zorgde voor flink wat ongevallen en valpartijen, met soms letsel tot gevolg.

Aan ijzel kan men vaak weinig doen, maar wat als je op een stoep valt die niet sneeuwvrij is gemaakt? Kun je dan iemand aansprakelijk stellen als je (letsel)schade hebt opgelopen?

Lees meer

Past je zorgverzekering nog bij je, of stap je over?

Het zorgseizoen is weer gestart. Sinds 12 november jl. hebben alle Nederlandse zorgverzekeraars hun premies van hun zorgverzekeringen voor 2023 bekend gemaakt. De zorgpremies stijgen komend jaar flink en collectiviteitskortingen op de basisverzekering zijn niet meer toegestaan. Per verzekeraar lopen premies jaarlijks flink uiteen en een vergelijking kan je dus voordeel opleveren. Een lage zorgpremie is fijn, maar weet je dan ook zeker dat je een zorgverzekering kiest die voldoende dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie? Wij helpen je graag!

Lees meer

Je vlucht gemist, je vlucht geannuleerd of je koffer kwijt door drukte op vliegveld… En nu?

Het is druk op de Nederlandse luchthavens, erg druk. Na 2 jaar van reisbeperkingen als gevolg van Covid-19, kijken veel vakantiegangers er weer naar uit om af te kunnen reizen naar hun vakantiebestemming.

Helaas hebben ook luchthavens te maken met een flink tekort aan personeel wat leidt tot chaotische situaties. Lange wachtrijen voor de security, vliegtuigen die vertraging oplopen of zelfs worden geannuleerd tot het kwijtraken van koffers. Het zijn berichten die we dagelijks voorbij zien komen in de media.

Maar wat als je je vlucht mist door de lange wachtrijen of als je vlucht wordt geannuleerd? Kun je dan je reis- of annuleringsverzekering aanspreken?

Lees meer

Faas Assurantiën in zakenmagazine INTO Business

Op donderdag 30 juni is de zomereditie van het zakenmagazine INTO Business Bollenstreek feestelijk gelanceerd. Het zakenmagazine, dat bij bijna alle ondernemers in de Duin & Bollenstreek op de mat valt, heeft deze editie het thema ‘Samenwerken’ gekregen.

Ook binnen ons bedrijf wordt er volop samengewerkt. Niet alleen met (bijna alle!) landelijke verzekeraars, maar ook met tal van prachtige regionale bedrijven.  Wij zijn trots op deze mooie samenwerkingen. Samenwerkingen waarbij bedrijven elkaar aanvullen en versterken op het gebied van service en ontwikkeling en samen zorgen voor een hogere klanttevredenheid!

Lees meer