Actualiteiten

Actualiteiten

Je vlucht gemist, je vlucht geannuleerd of je koffer kwijt door drukte op vliegveld… En nu?

Het is druk op de Nederlandse luchthavens, erg druk. Na 2 jaar van reisbeperkingen als gevolg van Covid-19, kijken veel vakantiegangers er weer naar uit om af te kunnen reizen naar hun vakantiebestemming.

Helaas hebben ook luchthavens te maken met een flink tekort aan personeel wat leidt tot chaotische situaties. Lange wachtrijen voor de security, vliegtuigen die vertraging oplopen of zelfs worden geannuleerd tot het kwijtraken van koffers. Het zijn berichten die we dagelijks voorbij zien komen in de media.

Maar wat als je je vlucht mist door de lange wachtrijen of als je vlucht wordt geannuleerd? Kun je dan je reis- of annuleringsverzekering aanspreken?

Lees meer

Faas Assurantiën in zakenmagazine INTO Business

Op donderdag 30 juni is de zomereditie van het zakenmagazine INTO Business Bollenstreek feestelijk gelanceerd. Het zakenmagazine, dat bij bijna alle ondernemers in de Duin & Bollenstreek op de mat valt, heeft deze editie het thema ‘Samenwerken’ gekregen.

Ook binnen ons bedrijf wordt er volop samengewerkt. Niet alleen met (bijna alle!) landelijke verzekeraars, maar ook met tal van prachtige regionale bedrijven.  Wij zijn trots op deze mooie samenwerkingen. Samenwerkingen waarbij bedrijven elkaar aanvullen en versterken op het gebied van service en ontwikkeling en samen zorgen voor een hogere klanttevredenheid!

Lees meer

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar waarom slim om af te sluiten?

De zomervakantie staat weer voor de deur en het moment breekt aan dat veel caravanbezitters hun trotse bezit uit de stalling zullen halen. Ook dit jaar zullen traditiegetrouw veel Nederlanders met hun caravan op vakantie gaan, zowel in binnen- als buitenland. Om te kunnen genieten van een heerlijke vakantie wordt er veel voorbereid. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering van je caravan?

In Nederland is het wettelijk niet verplicht om je caravan te verzekeren. Toch is het zeker aan te raden dit wel te doen. Een caravan is geen goedkope investering en wanneer er schade ontstaat aan je caravan kan dit veel geld kosten.

Lees meer

Scooterverzekering afsluiten op naam van iemand anders?

Wanneer je je scooterrijbewijs hebt gehaald, kun je vast niet wachten om een gave scooter te kopen. En zodra je er een hebt gevonden volgt de volgende stap: het regelen van een verzekering.

Zodra de scooter op je naam staat ben je verplicht om deze te verzekeren. Het verzekeren van een scooter is voor jongeren veelal een stuk duurder dan voor ervaren bestuurders. Hierdoor lijkt het voor veel mensen interessant om de scooter voor hun kinderen op naam van de ouders te verzekeren.

Wij leggen je graag uit waarom dit niet mag en zeker niet interessant is.

Lees meer

5 Tips om stormschade te voorkomen

Na storm ‘Corrie’ van eind januari staan de volgende twee stormen van 2022 al voor de deur: ‘Dudley’ en ‘Eunice’. Vanaf woensdagavond 16 februari zullen ze over ons land trekken en inmiddels is voor het hele land al code geel afgegeven. Beide stormen kunnen zorgen voor zware windstoten en het beloven twee zeer onstuimige dagen. Storm Corrie heeft al veel schade in Nederland veroorzaakt en ook bij Dudley en Eunice kan er door de windstoten schade aan gebouwen ontstaan. Daarnaast is de kans groot dat er takken afbreken en bomen omwaaien.

Je kunt stormschade niet altijd voorkomen, maar wel beperken als je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Wij geven je er 5!  Lees meer

Net als in veel andere Europese landen groeit in ons land de populariteit van de elektrische step (E-step). Steeds vaker zien we ze verschijnen in het straatbeeld en ook het aantal verkooppunten groeit sterk.

Maar wist je dat de meeste varianten nog steeds niet zijn toegestaan op de openbare weg? Ook niet wanneer een kind op een E-step rijdt. Ga je toch met je E-step de weg op? Dan kan dit grote gevolgen hebben! Zeker aangezien je bij een ongeval niets kunt verhalen op je verzekering. Wij leggen je daarom graag uit waar je op moet letten voordat je een E-step aanschaft.

Lees meer

Kenteken voor trekkers, grote grasmaaiers en motorrijtuigen met beperkte snelheid verplicht vanaf 1 januari 2022!

Vanaf 1 januari 2022 geldt er in Nederland een kenteken en registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Deze verplichting geldt o.a. voor land- of bouwbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS), quads, grote zitmaaiers, land- of bosbouwaanhangwagens of een verwisselbaar getrokken uitrustingsstuk.

Als je als eigenaar je verplichte voertuig op niet op 1 januari hebt geregistreerd bij de RDW dan mag je er vanaf dat moment ook niet meer de weg mee op.  Je staat dan niet alleen voor praktische problemen, dit kan ook voor financiële problemen zorgen.  En aangezien de tijd begint te dringen is het belangrijk om NU actie te ondernemen.

Lees meer

Past je zorgverzekering nog bij je, of stap je over?

Het zorgseizoen is weer gestart. Op uiterlijk 12 november dienen alle Nederlandse zorgverzekeraars hun premies van hun zorgverzekeringen voor 2022 bekend te hebben gemaakt. De zorgpremies lopen jaarlijks flink uiteen en een vergelijking kan je dus voordeel opleveren. Een lage zorgpremie is fijn, maar weet je dan ook zeker dat je een zorgverzekering kiest die voldoende dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie? Wij helpen je graag!

Lees meer

Wordt een schoorsteenbrand vergoed als je je schoorsteen niet laat vegen? 

Jaarlijks vinden er in Nederland zo’n 1.700 schoorsteenbranden plaats. Dat zijn er bijzonder veel. Maar ondanks het feit dat er jaarlijks zoveel schoorsteenbranden zijn, is het tot op heden in Nederland geen wettelijke verplichting om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen.

Daarnaast gaan veel mensen er vanuit dat schade, veroorzaakt door een schoorsteenbrand, standaard is verzekerd op een opstalverzekering. Maar is dat ook zo, als je niet jaarlijks je schoorsteen laat vegen?

Lees meer

Rookmelders verplicht in woningen vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 wordt het in Nederland verplicht gesteld om in iedere woning optische rookmelders te installeren. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen die na 2003 zijn gebouwd, maar gaat juli ook voor bestaande woningen gelden.

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. De invoering van deze nieuwe regel heeft dan ook als doel om levens te redden. Voldoet je woning vanaf 1 juli niet aan de eisen? Dan heb je kans op een boete of problemen met de verzekeraar.

Lees meer