Actualiteiten

Actualiteiten

Vanaf 1 juli kun je met een WA-dekking een aanrijdingsschade ook melden bij je eigen verzekeraar

Vanaf 1 juli gaat er het een en ander veranderen in verzekeringsland. Vanaf dat moment kun je als automobilist met enkel een WA-verzekering, een aanrijdingsschade direct melden bij je eigen verzekeraar. Dit is vastgelegd in de  afspraken Direct Schadeafhandeling (DSA).

Heeft iemand anders een aanrijdingsschade veroorzaakt aan jouw auto en heb jij enkel een WA-verzekering zonder aanvullende dekkingen? Dan moet je deze schade nu nog verhalen op de veroorzaker of diens verzekeraar. Het verhalen van schade kan veel tijd kosten maar moet met de komst van DSA een stuk eenvoudiger worden.

Lees meer

Zonnepanelen? Vergeet het de verzekeraar niet te melden!

Steeds meer mensen zien het belang van verduurzaming in en een populair middel om te verduurzamen met behulp van zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen flink in trek, niet alleen uit het oogpunt van verduurzaming, het is een goede investering die op termijn geld oplevert.

Inmiddels heeft al 1 op de 8 woonhuizen in Nederland zonnepanelen en dit aantal groeit flink door. Deze populariteit is ook overgeslagen naar ondernemers en steeds meer bedrijfsgebouwen worden voorzien van zonnepanelen.

Maar waarom is het belangrijk dat je de aanschaf van zonnepanelen meldt aan je verzekeraar?

Lees meer

Waarom een reisverzekering met medische kosten als je een zorgverzekering hebt?

Voorzichtig krijgen steeds meer buitenlandse bestemmingen een positief reisadvies en wordt reizen weer beperkt mogelijk. Met de zomervakantie in aantocht is het voor veel mensen een fijne gedachte dat de gewenste vakantie in het buitenland mogelijk toch door kan gaan.

Tijdens een vakantie kan een reisverzekering je een hoop zorgen voorkomen. Een reisverzekering, (zowel kort- als doorlopend) kan bestaan uit verschillende modules die je naar wens kunt afstemmen op jouw eigen situatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dekking voor wintersport, avontuurlijke sporten, automobilistenhulp of medische kosten. Vooral de laatste module is een module waarbij vaak de vraag wordt gesteld: ‘heb ik die wel nodig, ik heb toch een zorgverzekering?’.

Lees meer

Cybercrime, een groot risico voor iedere ondernemer!

De afgelopen jaren hebben veel ondernemingen flink geïnvesteerd in de automatisering en digitalisering van hun bedrijf. Deze vernieuwingen brengen nieuwe risico’s met zich mee, risico’s waar niet vaak over na wordt gedacht: cybercrime.

Steeds vaker zien we in de media berichten dat overheidsinstellingen en ondernemingen het dupe zijn van cybercrime. Autogarages waarvan de persoonlijke gegevens van klanten worden gestolen, ICT van een notariskantoor dat is gehackt, tot een sms-bericht verstuurd uit naam van de Belastingdienst en leidt naar een virus. Het zijn slechts enkele vormen van cybercrime.

Deze nieuwe vorm van criminaliteit kan zorgen voor grote financiële gevolgen voor een ondernemer (zowel groot als klein!). Een Cyberverzekering kan je helpen om je bedrijf tegen dit risico te verzekeren.

Lees meer

5 Tips om stormschade te voorkomen

Nederland krijgt vandaag (11 maart) te maken met de eerste lentestorm van 2021. De storm met de naam ‘Evert’ kan zorgen voor zware windstoten van 80 tot zelfs 110 kilometer per uur! Deze windstoten zullen in de loop van de ochtend zwaarder worden en volgens het KNMI  vallen er zware buien. Door de windstoten kan er schade aan gebouwen ontstaan en ook is de kans groot dat er takken afbreken en bomen omwaaien.

Je kunt stormschade niet altijd voorkomen, maar wel beperken als je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Wij geven je er 5!  Lees meer

Op reis tijdens een negatief reisadvies, ben ik nog verzekerd?

Tijdens de persconferentie van 8 maart jl. heeft de  overheid bekend gemaakt dat het negatieve reisadvies voor de gehele wereld verlengd wordt tot minimaal 15 april. De boodschap van de overheid is duidelijk: ‘blijf in Nederland en ga niet op reis’.

Mogelijk worden de reisbeperkingen na 15 april versoepeld en krijgen verschillende landen ‘Code Geel’ (Let op! Veiligheidsrisico’s) in plaats van ‘Code Oranje’ (Alleen noodzakelijk reizen!). Maar wat als je al een reis hebt geboekt in de komende periode? Wat betekent dit voor je reis- en annuleringsverzekering? Lees meer

Gevallen op een niet sneeuwvrije stoep, woningeigenaar aansprakelijk?

Sneeuw betekent voor veel mensen plezier bij een sneeuwballengevecht, het bouwen van een sneeuwpop of tijdens een wandeling door een winters landschap. Maar sneeuw kan ook zorgen voor een verraderlijke gladheid. Zo ook afgelopen dagen, waar sneeuw op veel plekken zorgde voor gevaarlijke situaties. Niet alleen autowegen maar ook stoepen kunnen door sneeuw spekglad worden en zorgen voor valpartijen, met soms letsel tot gevolg.

Wat als je op een stoep valt die niet sneeuwvrij is gemaakt? Kun je dan iemand aansprakelijk stellen als je (letsel)schade hebt opgelopen?

Lees meer

Wees goed voorbereid op zwaar winters weer!

Met temperaturen die flink onder nul liggen, hevige sneeuwstormen en gladheid krijgt Nederland de komende dagen met zwaar winters weer te maken. Inmiddels is er door het KNMI voor heel Nederland voor zondag 7 februari 2021 code oranje afgegeven.

Het winterse weer kan voor gevaarlijke situaties op de Nederlandse wegen zorgen. Maar denk ook aan overlast en gevaar bij jou thuis of je bedrijf door sneeuw en vorst. Beperk het gevaar en eventuele schade door het uitvoeren van een aantal eenvoudige maatregelen.

Lees meer

Nieuwe samenwerking met HBH Serviceprovider

Bij Faas Assurantiën streven wij continue naar het optimaliseren van onze dienstverlening. Wij vinden het belangrijk dat wij onze klanten continue maatwerk kunnen bieden met passende oplossingen, goede voorwaarden en concurrerende premies. Maar ook met ontwikkelingen op technisch gebied en online dienstverlening. Hiervoor werken wij samen met verschillende verzekeraars en kredietverstrekkers en hebben hier onlangs een nieuwe partner aan toegevoegd. Op 13 januari hebben wij een samenwerkingsovereenkomst getekend met Ed Keijzers van HBH Serviceprovider.

Lees meer

Pakketten bezorgen met privéauto? Schade niet standaard verzekerd!

De coronacrisis vraagt veel van ons allen en vooral ook van ondernemers. Restaurants die al wekenlang dicht zijn, musea en bioscopen die niet bezocht kunnen worden en sinds de harde lockdown ook de sluiting van ‘niet-essentiële’ winkels.

Gelukkig zien we dat flexibele ondernemers zich continue proberen aan te passen aan de omstandigheden en met creatieve ideeën en oplossingen komen. Maar welke gevolgen hebben die ideeën en oplossingen voor je verzekeringen?

Lees meer