Actualiteiten

Actualiteiten

Kenteken voor trekkers, grote grasmaaiers en motorrijtuigen met beperkte snelheid verplicht vanaf 1 januari 2022!

Vanaf 1 januari 2022 geldt er in Nederland een kenteken en registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Deze verplichting geldt o.a. voor land- of bouwbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS), quads, grote zitmaaiers, land- of bosbouwaanhangwagens of een verwisselbaar getrokken uitrustingsstuk.

Als je als eigenaar je verplichte voertuig op niet op 1 januari hebt geregistreerd bij de RDW dan mag je er vanaf dat moment ook niet meer de weg mee op.  Je staat dan niet alleen voor praktische problemen, dit kan ook voor financiële problemen zorgen.  En aangezien de tijd begint te dringen is het belangrijk om NU actie te ondernemen.

Lees meer

Past je zorgverzekering nog bij je, of stap je over?

Het zorgseizoen is weer gestart. Op uiterlijk 12 november dienen alle Nederlandse zorgverzekeraars hun premies van hun zorgverzekeringen voor 2022 bekend te hebben gemaakt. De zorgpremies lopen jaarlijks flink uiteen en een vergelijking kan je dus voordeel opleveren. Een lage zorgpremie is fijn, maar weet je dan ook zeker dat je een zorgverzekering kiest die voldoende dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie? Wij helpen je graag!

Lees meer

Wordt een schoorsteenbrand vergoed als je je schoorsteen niet laat vegen? 

Jaarlijks vinden er in Nederland zo’n 1.700 schoorsteenbranden plaats. Dat zijn er bijzonder veel. Maar ondanks het feit dat er jaarlijks zoveel schoorsteenbranden zijn, is het tot op heden in Nederland geen wettelijke verplichting om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen.

Daarnaast gaan veel mensen er vanuit dat schade, veroorzaakt door een schoorsteenbrand, standaard is verzekerd op een opstalverzekering. Maar is dat ook zo, als je niet jaarlijks je schoorsteen laat vegen?

Lees meer

Rookmelders verplicht in woningen vanaf 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 wordt het in Nederland verplicht gesteld om in iedere woning optische rookmelders te installeren. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen die na 2003 zijn gebouwd, maar gaat juli ook voor bestaande woningen gelden.

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. De invoering van deze nieuwe regel heeft dan ook als doel om levens te redden. Voldoet je woning vanaf 1 juli niet aan de eisen? Dan heb je kans op een boete of problemen met de verzekeraar.

Lees meer

Nu de vakantie voorbij is, is het tijd om je verzekeringen door te nemen!

Nu de zomervakantie in bijna heel Nederland voorbij is, maken wij ons weer op voor het dagelijkse leven. De scholen gaan weer beginnen, het werkende leven start en nu de vakantiewas is weggewerkt kunnen de koffers terug in de kast.

Het terugplaatsen van de koffers is een perfecte gelegenheid om je map met verzekeringspapieren eens uit de kast te halen. Want hoe zit het eigenlijk met je verzekeringen? Wanneer is er voor het laatst naar gekeken en sluit alles nog steeds aan bij je persoonlijke situatie?

Nu de vakantie voorbij is, is het een perfecte gelegenheid om je verzekeringen door te nemen. Wij helpen je daar graag bij!

Lees meer

Is waterschade door extreme regenval of overstroming verzekerd?

Het zuiden van Nederland wordt de afgelopen dagen geteisterd door noodweer. Zware regenval heeft gezorgd voor een hoge waterstand van rivieren met overstromingen tot gevolg. In de media verschijnen volop beelden van ondergelopen straten en huizen en op verschillende locaties is de situatie zo gevaarlijk dat mensen geëvacueerd worden.

Duidelijk is dat noodweer kan zorgen voor veel schade. Maar wie draait er op voor de kosten van schade door extreme regenval of overstromingen? Kun je die schade claimen op je opstal- of inboedelverzekering?

Lees meer

Artikel in zakenmagazine INTO Business Bollenstreek

Op donderdag 1 juli is de nieuwste editie van het zakenmagazine ‘INTO Business Bollenstreek’ gelanceerd. Het zakenmagazine, dat bij bijna alle ondernemers in de Duin & Bollenstreek op de mat valt, heeft deze editie het thema ‘Ondernemen is Topsport’ gekregen. In het magazine is ook aandacht aan ons bedrijf geschonken met de titel ‘Wat nou stoffig?’. ‘

‘Ontzorgen’ is een modewoord, waar iedereen iets anders onder lijkt te verstaan. Voor ons is het dagelijkse praktijk door onze aanpak en klantbenadering. Dat vinden wij belangrijk: er echt voor zijn voor onze klanten en hen optimale service bieden. Wij zijn blij met de aandacht die wij in deze nieuwste editie van INTO Business Bollenstreek hebben gekregen.

Lees meer

Vanaf 1 juli kun je met een WA-dekking een aanrijdingsschade ook melden bij je eigen verzekeraar

Vanaf 1 juli gaat er het een en ander veranderen in verzekeringsland. Vanaf dat moment kun je als automobilist met enkel een WA-verzekering, een aanrijdingsschade direct melden bij je eigen verzekeraar. Dit is vastgelegd in de  afspraken Direct Schadeafhandeling (DSA).

Heeft iemand anders een aanrijdingsschade veroorzaakt aan jouw auto en heb jij enkel een WA-verzekering zonder aanvullende dekkingen? Dan moet je deze schade nu nog verhalen op de veroorzaker of diens verzekeraar. Het verhalen van schade kan veel tijd kosten maar moet met de komst van DSA een stuk eenvoudiger worden.

Lees meer

Zonnepanelen? Vergeet het de verzekeraar niet te melden!

Steeds meer mensen zien het belang van verduurzaming in en een populair middel om te verduurzamen met behulp van zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen flink in trek, niet alleen uit het oogpunt van verduurzaming, het is een goede investering die op termijn geld oplevert.

Inmiddels heeft al 1 op de 8 woonhuizen in Nederland zonnepanelen en dit aantal groeit flink door. Deze populariteit is ook overgeslagen naar ondernemers en steeds meer bedrijfsgebouwen worden voorzien van zonnepanelen.

Maar waarom is het belangrijk dat je de aanschaf van zonnepanelen meldt aan je verzekeraar?

Lees meer

Waarom een reisverzekering met medische kosten als je een zorgverzekering hebt?

Voorzichtig krijgen steeds meer buitenlandse bestemmingen een positief reisadvies en wordt reizen weer beperkt mogelijk. Met de zomervakantie in aantocht is het voor veel mensen een fijne gedachte dat de gewenste vakantie in het buitenland mogelijk toch door kan gaan.

Tijdens een vakantie kan een reisverzekering je een hoop zorgen voorkomen. Een reisverzekering, (zowel kort- als doorlopend) kan bestaan uit verschillende modules die je naar wens kunt afstemmen op jouw eigen situatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dekking voor wintersport, avontuurlijke sporten, automobilistenhulp of medische kosten. Vooral de laatste module is een module waarbij vaak de vraag wordt gesteld: ‘heb ik die wel nodig, ik heb toch een zorgverzekering?’.

Lees meer