Actualiteiten

Actualiteiten

Nu de vakantie voorbij is, is het tijd om je verzekeringen door te nemen!

Nu de zomervakantie in bijna heel Nederland voorbij is, maken wij ons weer op voor het dagelijkse leven. De scholen gaan weer beginnen, het werkende leven start en nu de vakantiewas is weggewerkt kunnen de koffers terug in de kast.

Het terugplaatsen van de koffers is een perfecte gelegenheid om je map met verzekeringspapieren eens uit de kast te halen. Want hoe zit het eigenlijk met je verzekeringen? Wanneer is er voor het laatst naar gekeken en sluit alles nog steeds aan bij je persoonlijke situatie?

Nu de vakantie voorbij is, is het een perfecte gelegenheid om je verzekeringen door te nemen. Wij helpen je daar graag bij!

Lees meer

Is waterschade door extreme regenval of overstroming verzekerd?

Het zuiden van Nederland wordt de afgelopen dagen geteisterd door noodweer. Zware regenval heeft gezorgd voor een hoge waterstand van rivieren met overstromingen tot gevolg. In de media verschijnen volop beelden van ondergelopen straten en huizen en op verschillende locaties is de situatie zo gevaarlijk dat mensen geëvacueerd worden.

Duidelijk is dat noodweer kan zorgen voor veel schade. Maar wie draait er op voor de kosten van schade door extreme regenval of overstromingen? Kun je die schade claimen op je opstal- of inboedelverzekering?

Lees meer

Artikel in zakenmagazine INTO Business Bollenstreek

Op donderdag 1 juli is de nieuwste editie van het zakenmagazine ‘INTO Business Bollenstreek’ gelanceerd. Het zakenmagazine, dat bij bijna alle ondernemers in de Duin & Bollenstreek op de mat valt, heeft deze editie het thema ‘Ondernemen is Topsport’ gekregen. In het magazine is ook aandacht aan ons bedrijf geschonken met de titel ‘Wat nou stoffig?’. ‘

‘Ontzorgen’ is een modewoord, waar iedereen iets anders onder lijkt te verstaan. Voor ons is het dagelijkse praktijk door onze aanpak en klantbenadering. Dat vinden wij belangrijk: er echt voor zijn voor onze klanten en hen optimale service bieden. Wij zijn blij met de aandacht die wij in deze nieuwste editie van INTO Business Bollenstreek hebben gekregen.

Lees meer

Vanaf 1 juli kun je met een WA-dekking een aanrijdingsschade ook melden bij je eigen verzekeraar

Vanaf 1 juli gaat er het een en ander veranderen in verzekeringsland. Vanaf dat moment kun je als automobilist met enkel een WA-verzekering, een aanrijdingsschade direct melden bij je eigen verzekeraar. Dit is vastgelegd in de  afspraken Direct Schadeafhandeling (DSA).

Heeft iemand anders een aanrijdingsschade veroorzaakt aan jouw auto en heb jij enkel een WA-verzekering zonder aanvullende dekkingen? Dan moet je deze schade nu nog verhalen op de veroorzaker of diens verzekeraar. Het verhalen van schade kan veel tijd kosten maar moet met de komst van DSA een stuk eenvoudiger worden.

Lees meer

Zonnepanelen? Vergeet het de verzekeraar niet te melden!

Steeds meer mensen zien het belang van verduurzaming in en een populair middel om te verduurzamen met behulp van zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen flink in trek, niet alleen uit het oogpunt van verduurzaming, het is een goede investering die op termijn geld oplevert.

Inmiddels heeft al 1 op de 8 woonhuizen in Nederland zonnepanelen en dit aantal groeit flink door. Deze populariteit is ook overgeslagen naar ondernemers en steeds meer bedrijfsgebouwen worden voorzien van zonnepanelen.

Maar waarom is het belangrijk dat je de aanschaf van zonnepanelen meldt aan je verzekeraar?

Lees meer

Waarom een reisverzekering met medische kosten als je een zorgverzekering hebt?

Voorzichtig krijgen steeds meer buitenlandse bestemmingen een positief reisadvies en wordt reizen weer beperkt mogelijk. Met de zomervakantie in aantocht is het voor veel mensen een fijne gedachte dat de gewenste vakantie in het buitenland mogelijk toch door kan gaan.

Tijdens een vakantie kan een reisverzekering je een hoop zorgen voorkomen. Een reisverzekering, (zowel kort- als doorlopend) kan bestaan uit verschillende modules die je naar wens kunt afstemmen op jouw eigen situatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dekking voor wintersport, avontuurlijke sporten, automobilistenhulp of medische kosten. Vooral de laatste module is een module waarbij vaak de vraag wordt gesteld: ‘heb ik die wel nodig, ik heb toch een zorgverzekering?’.

Lees meer

Cybercrime, een groot risico voor iedere ondernemer!

De afgelopen jaren hebben veel ondernemingen flink geïnvesteerd in de automatisering en digitalisering van hun bedrijf. Deze vernieuwingen brengen nieuwe risico’s met zich mee, risico’s waar niet vaak over na wordt gedacht: cybercrime.

Steeds vaker zien we in de media berichten dat overheidsinstellingen en ondernemingen het dupe zijn van cybercrime. Autogarages waarvan de persoonlijke gegevens van klanten worden gestolen, ICT van een notariskantoor dat is gehackt, tot een sms-bericht verstuurd uit naam van de Belastingdienst en leidt naar een virus. Het zijn slechts enkele vormen van cybercrime.

Deze nieuwe vorm van criminaliteit kan zorgen voor grote financiële gevolgen voor een ondernemer (zowel groot als klein!). Een Cyberverzekering kan je helpen om je bedrijf tegen dit risico te verzekeren.

Lees meer

5 Tips om stormschade te voorkomen

Nederland krijgt vandaag (11 maart) te maken met de eerste lentestorm van 2021. De storm met de naam ‘Evert’ kan zorgen voor zware windstoten van 80 tot zelfs 110 kilometer per uur! Deze windstoten zullen in de loop van de ochtend zwaarder worden en volgens het KNMI  vallen er zware buien. Door de windstoten kan er schade aan gebouwen ontstaan en ook is de kans groot dat er takken afbreken en bomen omwaaien.

Je kunt stormschade niet altijd voorkomen, maar wel beperken als je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Wij geven je er 5!  Lees meer

Op reis tijdens een negatief reisadvies, ben ik nog verzekerd?

Let op! Door nieuwe maatregelen van de overheid (26-07-2021) is de informatie van dit artikel niet meer up-to-date! 

Tijdens de persconferentie van 8 maart jl. heeft de  overheid bekend gemaakt dat het negatieve reisadvies voor de gehele wereld verlengd wordt tot minimaal 15 april. De boodschap van de overheid is duidelijk: ‘blijf in Nederland en ga niet op reis’.

Mogelijk worden de reisbeperkingen na 15 april versoepeld en krijgen verschillende landen ‘Code Geel’ (Let op! Veiligheidsrisico’s) in plaats van ‘Code Oranje’ (Alleen noodzakelijk reizen!). Maar wat als je al een reis hebt geboekt in de komende periode? Wat betekent dit voor je reis- en annuleringsverzekering? Lees meer

Gevallen op een niet sneeuwvrije stoep, woningeigenaar aansprakelijk?

Sneeuw betekent voor veel mensen plezier bij een sneeuwballengevecht, het bouwen van een sneeuwpop of tijdens een wandeling door een winters landschap. Maar sneeuw kan ook zorgen voor een verraderlijke gladheid. Zo ook afgelopen dagen, waar sneeuw op veel plekken zorgde voor gevaarlijke situaties. Niet alleen autowegen maar ook stoepen kunnen door sneeuw spekglad worden en zorgen voor valpartijen, met soms letsel tot gevolg.

Wat als je op een stoep valt die niet sneeuwvrij is gemaakt? Kun je dan iemand aansprakelijk stellen als je (letsel)schade hebt opgelopen?

Lees meer