Actualiteiten

Actualiteiten

Opgevoerde fatbikes zorgen voor grote financiële risico’s

Fatbikes zijn steeds vaker in het nieuws. Ongevallen, schades, diefstal, verzekeraars die stoppen met het aanbieden van fatbikeverzekeringen en opgevoerde fatbikes die onverzekerd zijn…

De populariteit van de fatbike is in het afgelopen jaar naar een hoogtepunt gestegen. Sinds de invoering van de helmplicht voor scooters en brommers kiezen vooral veel jongeren voor een fatbike. Maar wat is een fatbike eigenlijk en waarom zorgt het opvoeren voor grote financiële risico’s?

Lees meer

Voorkom inbraak tijdens de feestdagen

Wist jij dat de inbraakkans in Nederland in de laatste week van het jaar een stuk hoger ligt dan op andere momenten? Veel mensen zijn tijdens de feestdagen niet thuis omdat ze op vakantie gaan, of omdat ze de feestdagen doorbrengen bij familie of vrienden.

Ben je deze feestdagen niet thuis? Wees inbrekers een stapje voor en bescherm je huis en spullen goed tegen ongenode gasten. Maak het inbrekers niet gemakkelijk met onze anti-inbraaktips. Deze tips zijn uiteraard voor iedereen bruikbaar, ook wanneer je wel gewoon thuis bent tijdens de feestdagen.

Wij geven je graag een aantal simpele maar goed bruikbare preventietips.

Lees meer

Je zorgverzekering onafhankelijk vergelijken, gebruik onze vergelijkingstool!

Sinds 12 november hebben alle Nederlandse zorgverzekeraars de premies van hun zorgverzekeringen voor 2024 bekend gemaakt. Uit de media heb je mogelijk al vernomen dat de premies van komend jaar flink stijgen. Per verzekeraar lopen de premies flink uiteen, alleen al voor de basisverzekering zijn er komend jaar stijgingen tussen de € 5,- à € 13,- per maand.

Een goede vergelijking kan je dus voordeel opleveren. Maar een vergelijking doe je niet alleen op basis van de premie, ook je persoonlijke situatie kan verandert zijn waardoor het goed is om je zorgverzekering te vergelijken. Want een lage zorgpremie is fijn, maar het is vooral belangrijk te weten dat je zorgverzekering de juiste dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie.

Lees meer

Faas Assurantiën: 200% inzet voor 100% vertrouwen

Op donderdag 29 juni is de zomereditie van het zakenmagazine INTO Business Bollenstreek feestelijk gelanceerd bij Beachhouse Breakers in Noordwijk. In het zakenmagazine, dat bij bijna alle ondernemers in de Duin & Bollenstreek op de mat valt, heeft deze editie het thema ‘grenzeloos ondernemen’ gekregen met uitgebreid aandacht voor ons bedrijf.

Grenzeloos ondernemen? Waar velen inzetten op schaalvergroting om dit te bereiken, maar hun band met hun klanten verliezen, doen wij dit bij Faas Assurantiën bewust anders. Door als verzekeringsadvieskantoor ons bewust te focussen op de klant blijft de betrokkenheid en de band behouden. En dát waarderen onze klanten enorm.

Lees meer

De verplichte AOV voor ondernemers komt eraan, maar voor wie?

Begin april 2023 verstuurde minister van Gennip (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) een zogenaamde ‘kamerbrief’ aan leden van de Tweede Kamer. De titel van deze kamerbrief had ‘Voortgang uitwerking arbeidsmarkt’.

In de brief vertelde de minister meer over de maatregelen die genomen gaan worden om in de toekomst (verwachting is 2027) een verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering, afgekort AOV, in te stellen.

Wat weten wij nu al van deze verplichte AOV en voor wie heeft deze verplichte verzekering gevolgen?

Lees meer

Je uitgeleende auto veroorzaakt schade… En nu?

Je auto uitlenen aan familie of vrienden, zodat zij deze kunnen gebruiken om er een weekendje mee  weg te gaan of om spullen op te halen bij de bouwmarkt. Het gebeurt dagelijks en veelal zonder dat er goed over na wordt gedacht.

Het uitlenen van je auto is niet zonder risico’s. Want ook wanneer iemand anders in je auto rijdt kan er schade met en aan je auto worden veroorzaakt.  Zeker als iemand onbekend is met je auto is de kans op schade groter. Maar hoe zit het met de dekking van je autoverzekering wanneer iemand anders in je auto rijdt? Staat de verzekeraar dit toe en biedt deze dan ook dekking bij schade?

Lees meer

Mobiele elektronica en je inboedelverzekering?

Tot enkele jaren geleden boden inboedelverzekeringen een uitgebreide dekking als het ging over  schade aan mobiele elektronica zoals je bijvoorbeeld je mobiele telefoon of laptop. Echter werd de schadelast in de afgelopen jaren dermate hoog dat verzekeraars de voorwaarden van hun inboedelverzekering hebben aangepast.

De hoge schadelast wordt niet alleen veroorzaakt door het feit dat er snel schade kan ontstaan aan mobiele elektronica, Nederlandse huishoudens bezitten ook steeds meer mobiele elektronica. Want naast een mobiele telefoon of je laptop vallen hier bijvoorbeeld ook tablets, smartwatches, draadloze hoofdtelefoons, gehoorapparaten en e-readers onder.

Maar welke vorm van schade is er dan nog wel verzekerd en hoe kun je zorgen dat jouw mobiele elektronica alsnog goed verzekerd wordt?

Lees meer

Een cyberaanval, op welke manier is jouw onderneming beschermd?

De afgelopen jaren hebben veel ondernemingen flink geïnvesteerd in de automatisering en digitalisering van hun bedrijf. Deze vernieuwingen brengen nieuwe risico’s met zich mee, risico’s waar niet vaak over na wordt gedacht: cybercrime.

Steeds vaker zien we in de media berichten dat overheidsinstellingen en ondernemingen het dupe zijn van cybercrime. Autogarages waarvan de persoonlijke gegevens van klanten worden gestolen, ICT van een notariskantoor dat is gehackt, tot een sms-bericht verstuurd uit naam van de Belastingdienst en leidt naar een virus. Het zijn slechts enkele vormen van cybercrime.

Deze nieuwe vorm van criminaliteit kan zorgen voor grote financiële gevolgen voor een ondernemer (zowel groot als klein!). Een Cyberverzekering kan je helpen om je bedrijf tegen dit risico te verzekeren. Wat doet jouw onderneming eraan om cybercriminaliteit te voorkomen?

Lees meer

Schade aan je tuin door storm, is dat eigenlijk verzekerd?

Nu er in de bollenvelden weer volop kleur verschijnt en Keukenhof haar deuren weer heeft geopend voor publiek is het duidelijk dat de lente is begonnen. En hoe mooier het weer, hoe vaker je kunt genieten van je tuin of je balkon. Met een heerlijke loungeset, een stoere barbecue, mooie schutting en prachtige planten probeer je van je tuin een fijne plek te maken.

Helaas krijgen we in Nederland steeds vaker te maken met hevig weer waardoor er snel schade aan je tuin kan worden veroorzaakt. Afgewaaide dakpannen of afgebroken takken kunnen voor flink wat schade in je tuin zorgen. Maar is stormschade aan je tuin eigenlijk verzekerd?

Lees meer

Gevallen op een gladde stoep, woningeigenaar aansprakelijk?

Winters weer betekent voor veel mensen plezier bij een sneeuwballengevecht, schaatsen op natuurijs of genieten van het winterse landschap tijdens een tijdens een wandeling door een winters landschap. Maar winterse neerslag kan zorgen voor een verraderlijke gladheid. Zo ook afgelopen dagen, waar ijzel op veel plekken zorgde voor gevaarlijke situaties. Niet alleen autowegen maar ook stoepen werden spekglad en zorgde voor flink wat ongevallen en valpartijen, met soms letsel tot gevolg.

Aan ijzel kan men vaak weinig doen, maar wat als je op een stoep valt die niet sneeuwvrij is gemaakt? Kun je dan iemand aansprakelijk stellen als je (letsel)schade hebt opgelopen?

Lees meer