Bedrijfsschade

Bedrijfsschade

Een bedrijfsschadeverzekering heeft als doel om jou als ondernemer te beschermen tegen het risico van inkomens- of omzetverlies die het gevolg zijn van een op de verzekering gedekte gebeurtenis.

Door een grote brand kan het pand waarin jouw bedrijf is gevestigd verloren gaan en jouw bedrijf stil komen te liggen. Je bent dan niet meer in staat om te produceren en zodra de laatste voorraden zijn verkocht zal ook je omzet wegvallen. Geen omzet betekent geen resultaat en dit terwijl je vaste lasten wel gewoon doorlopen. Hierdoor zal je brutowinst lager uitvallen. We noemen dat bedrijfsschade.

Als je bedrijfspand verloren gaat zul je je onderneming bijna weer vanaf het nulpunt moeten opbouwen. Hier gaat niet alleen veel tijd overheen, het kost ook veel geld. Er moet een ander pand en nieuwe inventaris komen en er moeten nieuwe productiemachines worden geleverd. Het kan daardoor lang duren voordat je je omzet weer hebt teruggebracht op het niveau van voor de brand.

Met een bedrijfsschadeverzekering verzeker je het risico van bedrijfsstilstand of het stilvallen van de productie van het bedrijf als gevolg van een gedekte gebeurtenis. Deze gedekte gebeurtenissen kunnen variëren van uitsluitend brand, ontploffing, blikseminslag tot stormschade, waterschade, inbraak, aanrijding, een straatafzetting en het wegvallen van stroom en water.

Niet hetzelfde als bedrijfsgebouwverzekering

Veel mensen denken dat een bedrijfsschadeverzekering hetzelfde is al een bedrijfsgebouwverzekering, maar dat is onjuist. Een bedrijfsgebouwverzekering vergoedt materiele schade terwijl een bedrijfsschadeverzekering de zogenaamde ‘immateriële schade’ vergoedt zoals het doorbetalen van personeelskosten en huur.

De verzekeraar belooft bedrijfsschade te vergoeden die het gevolg is van een gedekte gebeurtenis en doet dit voor een vastgestelde periode. Bij het kiezen van deze periode moet worden uitgegaan van het slechtste scenario dat zich kan voltrekken om de omzet weer op het niveau van voor de gebeurtenis te krijgen.

Een bedrijfsschadeverzekering is een belangrijke verzekering voor bijna iedere onderneming, zowel klein als groot en zowel in de productie als in de dienstverlening.

Wil je meer informatie?

Wil jij meer weten over een bedrijfsschadeverzekering? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Meer overzicht met het MKB-pakket

Als ondernemer wil je goed verzekerd zijn en duidelijk inzicht hebben in je zakelijke verzekeringen. Dat kan met het MKB-pakket van Faas Assurantiën. In het MKB-pakket worden belangrijke zakelijke verzekeringen gebundeld waardoor overlap in dekking wordt voorkomen en jij precies weet welke verzekeringen er voor jouw onderneming zijn afgesloten.

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer