Contant geld in huis… Is dat eigenlijk verzekerd?

Contant geld in huis… Is dat eigenlijk verzekerd?

Begin deze week kwam vanuit de Nederlandse banken het advies aan consumenten om te zorgen voor contant geld in huis. Het advies is het gevolg van toenemende geopolitieke dreigingen volgens een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Hoeveel contant geld iemand minimaal in huis moet halen is nog niet geadviseerd. Dit advies volgt mogelijk na de Kerstvakantie wanneer instanties bijeenkomen. Maar hoe is het verzekeringstechnisch geregeld als contant geld in huis wordt gestolen of verloren gaat door brand?

Nederlandse banken zijn volgens de NVB heel goed voorbereid op allerlei dreigingen zoals cyberaanvallen, waardoor het spaargeld van klanten altijd veilig is. Toch adviseert de NVB aan consumenten om te zorgen dat er contant geld in huis is mochten er in Nederland problemen zijn met de betaalinfrastructuur. Volgens defensieminister Ruben Brekelmans moet Nederland zich op alle mogelijke oorlogsscenario’s voorbereiden door de Russische dreiging. Hier hoort ook het in huis halen van contant geld bij volgens hem. Maar het in huis halen van contant geld brengt ook risico’s met zich mee.

Dekking verzekering?
Het in huis halen van contant geld brengt risico’s met zich mee. Het inbraakrisico neemt toe wanneer inbrekers weten dat er veel cash aanwezig is. En als er ingebroken wordt en je cash geld wordt gestolen is dit dan verzekerd?

Beperkte dekking inboedelverzekering 
In de basis valt cash geld in principe onder de dekking van je inboedelverzekering. Dus wordt er ingebroken in je woning en wordt er ook contant geld gestolen? Dan kun je waarschijnlijk een vergoeding krijgen van je inboedelverzekering. Echter is deze dekking voor contant geld wel beperkt. Vergoedingen variëren per verzekeraar en liggen tussen de € 250,- en € 500,-. Haal je meer geld in huis en wordt dat gestolen? Dan vergoedt de verzekeraar maximaal het bedrag dat ze volgens je inboedelverzekering dienen te vergoeden. Je kunt dus een flink risico lopen wanneer je meer geld in huis hebt.

Hoe toon je aan hoeveel geld je in huis hebt?
Het is heel lastig om aan te tonen hoeveel cash geld je in huis had voor de diefstal of verlies door bijvoorbeeld brand. Je zult dan ook aan moeten tonen dat je bijvoorbeeld contant geld hebt opgenomen en dan nog is de dekking beperkt. Vandaar dat verzekeraars een maximaal bedrag vergoeden van cash geld.

Check je polisvoorwaarden!
Weet jij hoeveel de vergoeding voor cash geld is van jouw inboedelverzekering? Check hiervoor je polisvoorwaarden van je inboedelverzekering of neem contact met ons op. Wees je bewust dat de dekking van je inboedelverzekering dus beperkt is voor contant geld in huis.

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Enige tijd geleden waren wij voor onze groeiende bedrijven op zoek naar een nieuw verzekeringsadvieskantoor. Eentje waar persoonlijk contact, advies en service nog steeds hoog in het vaandel staat. Dat vonden wij bij Faas Assurantiën. De sterke betrokkenheid en het persoonlijke meedenken van het team van Faas Assurantiën geeft ons 100% geruststelling en vertrouwen.

Het kantoor waar we hiervoor zaten, werd steeds groter en onpersoonlijker. Wij kenden niemand meer en niemand kende ons meer. Personeel wist niet wat er speelde bij ons waardoor ze niet meer konden meedenken.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer