Kenteken voor trekkers, grote grasmaaiers en motorrijtuigen met beperkte snelheid verplicht vanaf 1 januari 2022!

Kenteken voor trekkers, grote grasmaaiers en motorrijtuigen met beperkte snelheid verplicht vanaf 1 januari 2022!

Vanaf 1 januari 2022 geldt er in Nederland een kenteken en registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Deze verplichting geldt o.a. voor land- of bouwbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS), quads, grote zitmaaiers, land- of bosbouwaanhangwagens of een verwisselbaar getrokken uitrustingsstuk.

Als je als eigenaar je verplichte voertuig op niet op 1 januari hebt geregistreerd bij de RDW dan mag je er vanaf dat moment ook niet meer de weg mee op.  Je staat dan niet alleen voor praktische problemen, dit kan ook voor financiële problemen zorgen.  En aangezien de tijd begint te dringen is het belangrijk om NU actie te ondernemen.

Registratie vanaf 1 januari veel duurder! 
De RDW heeft bekend gemaakt dat nog duizenden bedrijven en particulieren hun (land)bouwvoertuigen nog niet bij de RDW heeft laten registreren. Tot 1 januari kun je al eigenaar je voertuig geheel online registreren via de website www.rdw.nl/registreren. De kosten voor registratie bedragen €18,- per kenteken. Na 1 januari is echter een keuring bij de RDW nodig die minimaal €140,- kost. Dit is niet alleen veel duurder, je staat ook voor extra uitdagingen. Want hoe krijg je je (land)bouwvoertuig voor een keuring bij de RDW?

Kentekenplaat en verzekering
Elk (land)bouwvoertuig dat harder gaat dan 25km/u moet naast registratie ook voorzien worden van een kentekenplaat. Vanaf 1 januari geldt een kentekenplaat voor ieder geregistreerd voertuig. Daarnaast ben je verplicht om geregistreerde land- en bosbouwtrekkers en MMBS’en te verzekeren.

Hoe weet je  of je je voertuig moet registreren? 
Naast land- en bosbouwtrekkers moeten ook motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) geregistereerd worden. Een MMBS is een rijdend werktuig. Hier vallen bijvoorbeeld bouwmachines zoals graafmachines, hoogwerkers en wielladers onder. Maar ook een zitmaaier kan onder de nieuwe registratieplicht vallen.

Kijk voor alle informatie op www.rdw.nl/registreren. Doe dit voor 1 januari 2022 en voorkom problemen!

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer