Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Het is een moeilijk onderwerp om over te praten maar toch weten we één ding zeker; we komen allemaal te overlijden waardoor er een uitvaart geregeld moet worden. Wat een uitvaart precies kost is voor iedere situatie anders. Op dit moment kost een gemiddelde uitvaart in Nederland zo’n € 7.500. Het is erg vervelend wanneer nabestaanden voor deze kosten moeten opdraaien als er onvoldoende spaargeld is. Een goede uitvaartverzekering kan hierbij helpen.

Met een uitvaartverzekering, ook wel een begrafenisverzekering genoemd, kun je voorkomen dat nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen en Faas Assurantiën adviseert je hier graag in. De premie van een uitvaartverzekering hangt af van de dekking en de leeftijd waarop je deze wilt afsluiten. Hoe ouder je bent op het moment van afsluiten, hoe hoger de premie.

Welk bedrag je moet verzekeren voor een uitvaart is volledig afhankelijk van je eigen situatie. Er zijn gelukkig handige tools die helpen om een schatting te kunnen maken van de kosten van jouw uitvaartwensen. Vervolgens kan er op basis van deze informatie bepaald worden hoe hoog de waarde moet zijn van de uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in verschillende vormen. Bij Faas Assurantiën vinden wij het belangrijk dat je bij het maken van je keuze goed wordt geadviseerd. Er zijn uitvaartverzekeringen die in natura uitkeren maar er zijn er ook die uitkeren in geld. Bij een kapitaalverzekering dient de uitkering expliciet aan de uitvaart besteed te worden terwijl bij een sommenverzekering nabestaanden vrij zijn om het geld te besteden.

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over een uitvaartverzekering? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer