Past je zorgverzekering nog bij je, of stap je over?

Past je zorgverzekering nog bij je, of stap je over?

Het zorgseizoen is weer gestart. Sinds 12 november jl. hebben alle Nederlandse zorgverzekeraars hun premies van hun zorgverzekeringen voor 2023 bekend gemaakt. De zorgpremies stijgen komend jaar flink en collectiviteitskortingen op de basisverzekering zijn niet meer toegestaan. Per verzekeraar lopen premies jaarlijks flink uiteen en een vergelijking kan je dus voordeel opleveren. Een lage zorgpremie is fijn, maar weet je dan ook zeker dat je een zorgverzekering kiest die voldoende dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie? Wij helpen je graag!

Iedereen die in Nederland woont of werkt en ouder is dan 18 jaar, is verplicht om een basisverzekering voor de zorg af te sluiten. Deze dekt standaardzorg die wordt verzorgd door bijvoorbeeld je huisarts, de apotheek of een ziekenhuis. Wat er door de basisverzekering wordt vergoed wordt bepaald door de overheid en is voor iedereen gelijk.

Ook kinderen een basisverzekering
Ook voor kinderen moet je een basisverzekering afsluiten. Je moet dit binnen 4 maanden na de geboorte van je kind doen bij een zorgverzekeraar naar keuze. Dit hoeft dus niet de verzekeraar te zijn waar je eigen zorgverzekering is afgesloten. Kinderen jonger dan 18 jaar hoeven geen premie voor de basisverzekering te betalen en ook het verplichte eigen risico geldt niet.

Het eigen risico van € 385,00 blijft behouden
Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat de zorgpremies gaan stijgen maar wel het wettelijk eigen risico van € 385,- behouden blijft. Daar tegenover staan uitbreidingen van vergoedingen in de basisverzekering en het aantal uitzonderingen waarvoor geen eigen risico geldt. De maximale zorgtoeslag voor een huishouden van 1 persoon zal in 2023 maximaal € 1.850,- bedragen,- en voor meerpersoonshuishoudens met € 3.166,-

Aanvullende pakketten, welke kies je?
Naast een basisverzekering kun je kiezen voor aanvullende pakketten waarmee je je kunt verzekeren voor bijvoorbeeld tandheelkundige zorg of fysiotherapie. Deze aanvullende pakketten verschillen per verzekeraar, alsmede de bijbehorende premies. Daarom is het belangrijk dat je duidelijk in beeld hebt voor welke zorg jij je wilt verzekeren. Faas Assurantiën  helpt en adviseert je hier graag bij. Want je wilt niet betalen voor zaken die je niet nodig hebt, toch?!?!

Wij vergelijken graag voor je!
Wij vergelijken zorgverzekeringen niet alleen op premies, maar vooral op dekkingen. Zo kunnen wij een zorgverzekering adviseren die echt bij jouw wensen en persoonlijke situatie past. Uiteindelijk sluit je zelf een zorgverzekering af bij de verzekeraar van jouw keuze. Als verzekeringsadviseur worden wij hier inhoudelijk niet over geïnformeerd, in het kader van jouw privacy.

Opzeggen voor 31 december!
Als je van zorgverzekeraar over wilt stappen is het belangrijk dat je huidige verzekering voor 31 december opgezegd. Vervolgens heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Wil jij graag naar je zorgverzekering laten kijken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer