Mobiele elektronica en je inboedelverzekering?

Mobiele elektronica en je inboedelverzekering?

Tot enkele jaren geleden boden inboedelverzekeringen een uitgebreide dekking als het ging over  schade aan mobiele elektronica zoals je bijvoorbeeld je mobiele telefoon of laptop. Echter werd de schadelast in de afgelopen jaren dermate hoog dat verzekeraars de voorwaarden van hun inboedelverzekering hebben aangepast.

De hoge schadelast wordt niet alleen veroorzaakt door het feit dat er snel schade kan ontstaan aan mobiele elektronica, Nederlandse huishoudens bezitten ook steeds meer mobiele elektronica. Want naast een mobiele telefoon of je laptop vallen hier bijvoorbeeld ook tablets, smartwatches, draadloze hoofdtelefoons, gehoorapparaten en e-readers onder.

Maar welke vorm van schade is er dan nog wel verzekerd en hoe kun je zorgen dat jouw mobiele elektronica alsnog goed verzekerd wordt?

Het is een van de meest voorkomende vormen van schade: schade aan mobiele elektronica. Van een telefoon die op de grond valt tot een laptop waarover een kop koffie wordt gestoten. Het zijn vormen van schade waarvoor geen enkele inboedelverzekering met basisdekking nog dekking biedt.

Kun je je nog tegen schade aan mobiele apparatuur verzekeren?
Gelukkig bieden inboedelverzekeraars de mogelijkheid om de dekking van de verzekering uit te breiden. Zo kun je kiezen voor een Allrisk dekking met eventueel nog een aanvullende dekking bieden voor mobiele elektronica. Bij de meeste verzekeraars verzeker je dan mobiele apparaten voor schade die ontstaat zowel binnen als buitenshuis. Per verzekeraar wisselt de dekking rondom mobiele elektronica, hierover vertellen wij je graag meer!

Mobiele telefoon verzekeren via de winkel?
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je mobiele telefoon te verzekeren bij het verkooppunt waar je deze koopt. Echter sluit je dan een verzekering af voor 1 mobiel apparaat, terwijl de dekking voor mobiele apparaten op je inboedelverzekering dekking biedt voor alle mobiele elektronica die behoort tot je inboedel.

Noot hierbij is wel dat telefoonverzekeringen je veelal voor een vaste gestelde periode een nieuwwaardegarantie biedt, terwijl inboedelverzekeringen een afschrijvingsmodule hanteren.

Wil je meer weten over jouw inboedelverzekering of over de mogelijkheid om mobiele elektronica mee te verzekeren? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer