Op vakantie? Maak het ze niet te makkelijk!

Op vakantie? Maak het ze niet te makkelijk!

Genietend van de rust op je vakantiebestemming gaat de telefoon, het is je buurman met vervelend nieuws: er is ingebroken in je woning. Maar je had toch alle ramen en deuren dicht gedaan en je huis goed afgesloten toen je vertrok?

Hoe laat jij je huis achter als je op vakantie gaat? Met enkele tips helpen wij jou om het inbrekers niet te makkelijk te maken!

  1. Sluit goed af!
    Zorg dat je bij vertrek alle ramen en deuren goed afsluit. Zorg dat je huis is voorzien van goed hang- en sluitwerk.
  2. Zet een lamp aan met tijdschakelaar
    Als je huis continue donker is, geeft het inbrekers duidelijk antwoord op het feit dat er niemand thuis is. Zorg daarom dat je in huis een lamp hebt met tijdschakelaar die aangaat als het buiten donker wordt. Doe dit ook op de eerste etage.
  3. Post geen vakantiefoto’s
    De selfies op het strand, foto’s van mooie stadjes en stories in een restaurant met heerlijke gerechten. We delen graag onze belevenissen via Social Media. Probeer dit tijdens je vakantie te mijden en zet je profielen op privé. Zo kunnen inbrekers geen informatie van je social media accounts aflezen en ontdekken of je mogelijk op vakantie bent.
  4. Buitenverlichting met sensor
    Hoe zichtbaarder je huis, hoe minder interessant die is voor een inbreker. Zorg daarom voor goede buitenverlichting. Wanneer je buitenverlichting is voorzien van sensors schrikt dit inbrekers extra af.
  5. Geen kostbare spullen in zicht
    Laat geen kostbare spullen op tafel liggen of in het zicht wanneer er iemand door het raam naar binnen kijkt. Berg kostbare spullen zoals o.a. sieraden, laptops en tablets goed op. Bij voorkeur in een afgesloten kast of kluis.
  6. Laat iemand op je huis passen
    Vraag aan bekende of ze op je huis willen letten. Door de post op te ruimen, gordijnen te openen en te sluiten en planten in je raamkozijn tijdens je vakantie eens te verplaatsen. Dit geeft inbrekers de indruk dat je woning gewoon is bewoond.
  7. Vertel buren dat je weg bent
    Vertel aan je buren dat je op vakantie bent, zodat zij ook een oogje in het zeil kunnen houden. Heeft je woning een oprit? Vraag dan of de buren af en toe hun auto op jouw oprit willen parkeren.
  8. Laat het er binnen bewoond uit zien
    Leg wat speelgoed op de grond en plaats op de tafel een koffiemok met een krant of een tijdschrift. Dit geeft een indruk dat je huis bewoond is.
  1. Geen ladders en containers
    Zet ladders en containers weg, zodat inbrekers hier niet op kunnen klimmen.
  1. Verstop geen sleutels!
    Heb je een sleutel buiten je woning verstopt? Haal deze weg zodra je op vakantie gaat! Overigens zijn bloempotten en deurmatten ook voor inbrekers geen geheime plekken.

Verzekeren tegen inbraak?

Je kunt inbraak verzekeren door middel van een inboedelverzekering. Wel kent een inboedelverzekering veelal gemaximaliseerde vergoedingen voor bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld voor sieraden en computers en tv’s. Braakschade aan je woning is veelal verzekerd op je woonhuisverzekering (opstalverzekering). Maar ook al zijn je spullen goed verzekerd er kan ook emotionele schade ontstaan door een inbraak.

Niet alleen het onveilige gevoel dat er iemand in je woning is geweest. Er kunnen ook zaken gestolen worden die voor jou een hoge emotionele waarde hebben, zoals bijvoorbeeld het horloge van een overleden familielid. Ga je op vakantie? Maak het ze niet te makkelijk en ga goed voorbereid op reis!  

Wil je meer weten over onze verzekeringen? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Enige tijd geleden waren wij voor onze groeiende bedrijven op zoek naar een nieuw verzekeringsadvieskantoor. Eentje waar persoonlijk contact, advies en service nog steeds hoog in het vaandel staat. Dat vonden wij bij Faas Assurantiën. De sterke betrokkenheid en het persoonlijke meedenken van het team van Faas Assurantiën geeft ons 100% geruststelling en vertrouwen.

Het kantoor waar we hiervoor zaten, werd steeds groter en onpersoonlijker. Wij kenden niemand meer en niemand kende ons meer. Personeel wist niet wat er speelde bij ons waardoor ze niet meer konden meedenken.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer