Scooterverzekering afsluiten op naam van iemand anders?

Scooterverzekering afsluiten op naam van iemand anders?

Wanneer je je scooterrijbewijs hebt gehaald, kun je vast niet wachten om een gave scooter te kopen. En zodra je er een hebt gevonden volgt de volgende stap: het regelen van een verzekering.

Zodra de scooter op je naam staat ben je verplicht om deze te verzekeren. Het verzekeren van een scooter is voor jongeren veelal een stuk duurder dan voor ervaren bestuurders. Hierdoor lijkt het voor veel mensen interessant om de scooter voor hun kinderen op naam van de ouders te verzekeren.

Wij leggen je graag uit waarom dit niet mag en zeker niet interessant is.

Kentekenhouder verzekeringsplichtig
Allereerst is de kentekenhouder verzekeringsplichtig. Dus staat de scooter op jouw naam, dan ben jij ook diegene die de scooterverzekering moet afsluiten.

Ervaren bestuurder krijgt andere premie
Jongeren veroorzaken verhoudingsgewijs meer schade dan ervaren bestuurders. Zij vormen voor verzekeraars dan ook een groter risico, waardoor de premie voor een jonge beginnende bestuurder hoger ligt dan bij een oudere en meer ervaren bestuurder.

Scooter & verzekering op naam van ouders
Er zijn veel mensen die zowel de scooter als de verzekering op naam van de ouders afsluiten. Hiermee voldoen ze in de basis aan de Nederlandse wetgeving dat de kentekenhouder de verzekering afsluit.

Echter is het belangrijk dat bij het afsluiten van de verzekering de hoofdelijk bestuurder wordt opgegeven. Op basis van de gegevens van de hoofdelijk bestuurder wordt namelijk deels de premie berekend.

Hoger eigen risico of schade afwijzen
Om te voorkomen dat ouders niet de juiste gegevens van de bestuurder doorgeven, hanteren veel verzekeraars een hoger eigen risico wanneer er schade ontstaat met een jongere bestuurder. Dit eigen risico kan oplopen tot ruim € 1.000,- bij schade.

Er zijn zelfs verzekeraars die schade niet vergoeden wanneer de scooter werd bestuurd door een jongere bestuurder.

Sluit de scooterverzekering op eigen naam af!
Ben jij eigenaar van de scooter en tevens hoofdelijk bestuurder? Sluit dan de verzekering op je eigen naam af. Zo voorkom je problemen bij schade en bouw je tevens schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting is die je van een verzekeraar krijgt.

Wil je meer weten over een goede scooterverzekering? Klik dan hier

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer