Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Mensen die in het bezit zijn van een oldtimer kunnen vaak extra genieten van autorijden. Het brommende geluid van de motor, het ouderwets schakelen en de unieke beleving. Je bent trots op je oldtimer en wilt er zeker van zijn dat deze ook goed is verzekerd. Dat kan met een oldtimerverzekering die je afsluit via Faas Assurantiën.

Een oldtimerverzekering is er voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 kilometer per jaar wordt gereden. Voor de belastingdienst is een auto of motor overigens pas een oldtimer wanneer deze 40 jaar of ouder is.

Je bent in Nederland verplicht om je oldtimer voor minimaal de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA-dekking) te verzekeren. Deze dekking verzekert schade die met jouw oldtimer aan anderen wordt toegebracht. Ook kun je voor uitbreidere dekking kiezen zoals WA + Beperkt Casco of WA + Casco (Allrisk) verzekering waarmee je ook schade aan je eigen oldtimer kunt verzekeren.

Bij de meeste verzekeraars is het noodzakelijk om bij de aanvraag van een oldtimerverzekering een taxatierapport van je oldtimer bij te voegen. In geval van schade krijg je dan maximaal de getaxeerde waarde vergoedt. Maar let op! Een taxatierapport is maximaal drie jaar geldig. Om te zorgen dat je oldtimer goed verzekerd blijft moet deze iedere drie jaar opnieuw getaxeerd worden. Onze adviseurs helpen je hier graag bij.

Wil je meer informatie?

Wil jij je oldtimer goed verzekeren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer