Pechhulpverzekering

Pechhulpverzekering

Pech onderweg is vervelend en komt uiteraard nooit goed uit. Zeker niet wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming en met pech stil komt te staan. Een pechhulpverzekering helpt je in deze gevallen zodat jij snel je reis weer kunt vervolgen. De hulpcentrale staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor je klaar en met slechts 1 telefoontje komt er snel hulp naar de plek waar jij stil staat.

Je kunt een pechhulp afsluiten als aanvullende dekking op je auto– of motorverzekering waarbij keuze hebt uit verschillende dekkingsgebieden. Zo kun je pechhulp alleen in Nederland verzekeren, met of zonder je eigen woonplaats, of kiezen voor een uitgebreidere Europadekking.

Vaak lukt het een pechhulpverlener om je auto weer aan de praat te krijgen zodat jij je route weer snel kunt vervolgen. Is het verhelpen van de pechoorzaak onmogelijk? Dan zal je auto gesleept worden naar een garage- of dealerbedrijf in de buurt. Mocht je met pech in het buitenland staan en is je auto in het buitenland niet te repareren? Dan ben je tevens verzekerd voor transport, stalling of repatriëring van je auto.

Wil je meer informatie?

Wil jij een pechhulpverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Faas Assurantiën helpt je graag bij het afsluiten van een pechhulpverzekering tegen een scherpe premie en met goede voorwaarden.

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer