Zonnepanelen? Vergeet het de verzekeraar niet te melden!

Zonnepanelen? Vergeet het de verzekeraar niet te melden!

Steeds meer mensen zien het belang van verduurzaming in en een populair middel om te verduurzamen met behulp van zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen flink in trek, niet alleen uit het oogpunt van verduurzaming, het is een goede investering die op termijn geld oplevert.

Inmiddels heeft al 1 op de 8 woonhuizen in Nederland zonnepanelen en dit aantal groeit flink door. Deze populariteit is ook overgeslagen naar ondernemers en steeds meer bedrijfsgebouwen worden voorzien van zonnepanelen.

Maar waarom is het belangrijk dat je de aanschaf van zonnepanelen meldt aan je verzekeraar?

Zonnepanelen zijn een dure investering en uiteraard wil jij je bezit goed beschermen tegen schade door bijvoorbeeld brand of storm. Voor zonnepanelen hoef je geen aparte verzekering af te sluiten. Je kunt deze namelijk meeverzekeren op je opstalverzekering, oftewel je woonhuisverzekering.

Je woonhuis wordt verzekerd tegen de zogenaamde ‘herbouwwaarde’. Wanneer je zonnepanelen plaatst gaat de herbouwwaarde van je woning omhoog. Want mocht onverhoopt je woning afbranden dan wil je uiteraard ook een vergoeding ontvangen voor je geplaatste zonnepanelen.

Een huurwoning met eigen zonnepanelen?
Heb je een huurwoning maar zelf de zonnepanelen laten installeren? Dan is het mogelijk om je zonnepanelen te verzekeren door middel van ‘huurdersbelang’ op je inboedelverzekering.

Eisen van je verzekeraar
Vandaag de dag bieden de opstalverzekeringen van veel verzekeraars een extra dekking voor schade aan zonnepanelen. Echter is dit niet standaard en daarnaast worden er door de verzekeraar bepaalde eisen gesteld rondom de plaatsing van zonnepanelen. Zo moeten ze geplaatst worden door een erkend installateur en moeten de panelen aan bepaalde certificeringseisen voldoen.

Zonnepanelen op het dak? Meld het ons!
Heb je zonnepanelen op je woning of bedrijfsgebouw maar dit (nog) niet gemeld bij de verzekeraar? Neem dan contact met ons op! ! Wij kunnen je eenvoudig vertellen aan welke eisen de zonnepanelen moeten voldoen.

Tevens kun je op het polisblad van je opstalverzekering zien of er op dit moment een dekking is voor eventuele zonnepanelen.

Terug naar overzicht

Klanten aan het woord

Altijd vertrouwde service

Altijd vertrouwde service

Zowel zakelijk als privé hebben wij onze verzekeringen ondergebracht bij Faas Assurantiën. Ik vind het ten eerste prettig te weten dat Faas Assurantiën een onafhankelijk tussenpersoon is en verzekeringen aanbiedt van verschillende verzekeraars. Zo zijn wij niet gebonden aan 1 aanbieder en is ons verzekeringspakket echt op ons afgestemd.

Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze verzekeringsadviseur onze situatie goed kent. Bij de groei van onze onderneming werd er actief meegedacht bij het verzekeren van nieuwe risico’s, iets waar wij geen besef van hadden. Wij willen ons bezig houden met ons eigen werk.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer