Ziekteverzuim

Ziekteverzuim

Wanneer een werknemer langdurig ziek is, ben je als werkgever verplicht om gedurende twee jaar tijdens de ziekte gedurende het salaris door te blijven betalen. Wettelijk moet je minimaal 70% van het salaris blijven betalen maar er zijn CAO’s waarin is vastgelegd dat dit percentage hoger ligt. Met een goede ziekteverzuimverzekering kun je je als werkgever voor een groot deel verzekeren voor deze loondoorbetalingsverplichting.

Op het moment dat een werknemer langdurig ziek raakt word je als werkgever geconfronteerd met hoge kosten. Je bent verplicht het loon door te blijven betalen maar zult ook kosten moeten maken om een (tijdelijke) vervanger aan te kunnen nemen. Als werkgever ben je daarnaast verplicht alle inspanningen te leveren die nodig zijn om je werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Die re-integratie kost ook geld. Een ziekteverzuimverzekering helpt je hierbij.

Het is belangrijk dat je goed wordt geadviseerd bij het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering. Faas Assurantiën werkt samen met verschillende verzekeraars die gespecialiseerd zijn in ziekteverzuimverzekeringen. Zij bieden naast het verzekeringsproduct veelal ook aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld een arbodienst. Deze dienst kan een zieke medewerker vanaf de eerste verzuimdag begeleiden om zo goed mogelijk weer in het arbeidsproces te treden.

Bij ziekteverzuimverzekeringen hanteren verzekeraars een eigen risico, veelal in de vorm van zogenaamde ‘wachtdagen’. De premie wordt bepaald door verschillende factoren zoals o.a. de gekozen dekking, de branche waarin je onderneming actief is, de totale loonsom van je onderneming en verzuimcijfers uit het verleden. Wij helpen en adviseren je graag!

Wil je meer informatie?

Wil jij meer weten over een ziekteverzuimverzekering? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Meer overzicht met het MKB-pakket

Als ondernemer wil je goed verzekerd zijn en duidelijk inzicht hebben in je zakelijke verzekeringen. Dat kan met het MKB-pakket van Faas Assurantiën. In het MKB-pakket worden belangrijke zakelijke verzekeringen gebundeld waardoor overlap in dekking wordt voorkomen en jij precies weet welke zakelijke verzekeringen er voor jouw onderneming zijn afgesloten.

Klanten aan het woord

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Enige tijd geleden waren wij voor onze groeiende bedrijven op zoek naar een nieuw verzekeringsadvieskantoor. Eentje waar persoonlijk contact, advies en service nog steeds hoog in het vaandel staat. Dat vonden wij bij Faas Assurantiën. De sterke betrokkenheid en het persoonlijke meedenken van het team van Faas Assurantiën geeft ons 100% geruststelling en vertrouwen.

Het kantoor waar we hiervoor zaten, werd steeds groter en onpersoonlijker. Wij kenden niemand meer en niemand kende ons meer. Personeel wist niet wat er speelde bij ons waardoor ze niet meer konden meedenken.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer