Pleziervaartuigenverzekering

Pleziervaartuigenverzekering

Er is Nederland geen wet die je verplicht om je boot te verzekeren. Toch gebeuren er met boten veel ongelukken die hoge schadelasten tot gevolg kunnen hebben. Zo kun je met je boot tegen een andere boot opvaren of een steiger beschadigen tijdens het aanleggen. Veel mensen gaan er vanuit dat zij de schade van de tegenpartij kunnen verhalen op hun aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, maar is dat ook zo?

Nee. In principe zijn schades die veroorzaakt zijn met je boot uitgesloten op je particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Toch kan het voorkomen dat een bepaalde schade met een boot op de ene AVP uitgesloten terwijl deze op de andere is gedekt. Er zijn verzekeraars die bijvoorbeeld schades met boten dekken wanneer je boot korter is dan 15 meter en de motor niet meer dan 4PK heeft.

Bij veel verzekeraars worden er uitzonderingen gemaakt voor schades die ontstaan zijn met een roeiboot, een kano, een surfplank of een zeilboot waarvan het zeil niet groter is dan 16m2. Dit verschilt per verzekeraar en hier kun je meer informatie over vinden in de polisvoorwaarden van je AVP.

Het afsluiten van een goede verzekering voor je boot kan een hoop zorgen voorkomen. Daarnaast zijn er situaties waarin een bootverzekering verplicht gesteld wordt. Bijvoorbeeld door de jachthaven of botenstalling waar je boot ligt. Bij Faas Assurantiën kun je een bootverzekering afsluiten tegen goede voorwaarden en met een scherpe premie.

Je kunt kiezen voor een bootverzekering met een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid). Daarmee verzeker je schade die met jouw boot wordt toegebracht aan een ander. Ook kun je net als bij een autoverzekering kiezen voor een WA + Beperkt casco of een WA + Volledig Casco (Allrisk) dekking. Je kunt dan ook schade aan je eigen boot verzekeren door bijvoorbeeld storm, inbraak of diefstal en heb je keuze uit meerdere aanvullende dekkingen.

Met je bootverzekering bouw je schadevrije jaren op waardoor je kunt profiteren van korting op basis van het bonus-malus systeem.

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over onze bootverzekeringen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij werken samen met verschillende verzekeraars waardoor je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en uitgebreide dekkingen.

Klanten aan het woord

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Sterke betrokkenheid en persoonlijk meedenken

Enige tijd geleden waren wij voor onze groeiende bedrijven op zoek naar een nieuw verzekeringsadvieskantoor. Eentje waar persoonlijk contact, advies en service nog steeds hoog in het vaandel staat. Dat vonden wij bij Faas Assurantiën. De sterke betrokkenheid en het persoonlijke meedenken van het team van Faas Assurantiën geeft ons 100% geruststelling en vertrouwen.

Het kantoor waar we hiervoor zaten, werd steeds groter en onpersoonlijker. Wij kenden niemand meer en niemand kende ons meer. Personeel wist niet wat er speelde bij ons waardoor ze niet meer konden meedenken.

Lees meer

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Zaken doen met mensen, niet met een callcenter

Omdat ons vorige verzekeringskantoor het gevoel gaf dat wij een ‘nummer’ waren i.p.v. een klant hebben wij aan Faas Assurantiën gevraagd om ons verzekeringspakket door te lichten.

Door onze groei was het onduidelijk geworden welke verzekeringen er waren afgesloten, tegen welke voorwaarden en bij welke verzekeraar. Faas Assurantiën heeft alles voor ons uitgezocht, eerlijk en duidelijk advies gegeven en vervolgens een nieuw overzichtelijk pakket samengesteld.
Lees meer